Select Page

EMERALD – Puffing Billy House

THE BRIEF

This property was conceived around the idea of the humble, honest qualities of a worker’s shed combined with the comfort and style of a new contemporary home. The client also desired that their home was durable and low-maintenance.

THE BUILD

This award-winning home features raw, simple styling that is unashamedly modest – you might even miss it entirely as you drive by! Yet this low profile is well-suited, following the slope of the terrain, whilst its dark hues, featuring Colorbond and timber, embrace the tone of the surrounding environment. The arrangement and composition of two pavilions create views towards the rear of the site, capturing Puffing Billy’s playful moments as he steams by. One pavilion contains the living and parent zone, whilst the other, separated by the entry, contains the kids’ zone, garage and storage areas.