Select Page

MT MARTHA – Groves Residence

THE BRIEF

With a growing family, our clients were faced with the dilemma of whether to renovate and extend or demolish and start afresh. Aware that a renovation would end up a compromise with only a handful of upgrades and changes, they decided to opt for a new build that would fulfil their current and future needs.

THE BUILD

Rectilinear in form with bespoke finishes and textured surfaces, this home lies nestled within a native coastal environment, just a stone’s throw from the beach. The layered façade exhibits a playful yet appropriate mix of materials while exuding a sense of permanence and sophistication. The layout positions the principal living and entertaining areas towards the rear, ensuring a northern aspect across the pool and garden, whilst achieving increased privacy. The main bedrooms, some with bay glimpses, are located on the first floor, whilst extensive landscaping compliments the spatial volumes of the façade, ensuring the entrance is a memorable experience.