Select Page

SURREY HILLS – Batty Residence

THE BRIEF

Purchased 5 years earlier by the clients, this Surrey Hills project required a long-term plan to transform a run-down weatherboard house into a new family home. The block featured large established trees which were to be utilised, whilst the family also required a functional office space to cater to working from home.

THE BUILD

Nestled on a tree-lined leafy street, this double storey home features a neutral palette allowing it to slide in amongst the trees with a sense of belonging. Contemporary and timeless in design, the home office sits on the lower floor in amongst daily life whilst far enough away to be productive. The living areas overlook a new pool, and a complimenting, covered entertaining area with soaring roof maximises sunny afternoons. Simple yet elegant landscaping provides the perfect finishing touch.